A-kasser

Få hjælp til at finde frem til de rette A-kasser

Der findes et stort udvalg af forskellige A-kasser og det er nemt at blive forvirret af de mange forskellige tilbud og priser. Hvilken A-kasse, der passer præcis til dig, afhænger af en lang række af faktorer og følgende prøver at forklare, afklare og uddybe forskellen i blandt de mange forskellige tilbud og muligheder, der er at finde. Det er nemlig ikke altid nemt at finde hoved og hale i tingene og internettet er fyldt med mange informationer, der nogle gange forvirrer mere, end de gavner – derfor kan det være gavnligt med en nem og ligetil artikel, der kan opsummere de vigtigste områder og give bud på, lige præcis hvad DU skal kigge efter, når du skal til at vælge. Netop dette er formålet med denne artikel. Dels forklarende og dels vejledende i forhold til at kunne træffe det rette valg – og særligt vigtigt, selvfølgelig også det valg, hvor du får mest ud af dine penge.

A-kasser kan tilbyde forskellige løsninger

En arbejdsløshedskasse, som det blev kaldt før i tiden og som det fremgår af navnet, har til formål at forsikre dens medlemmer mod arbejdsløshed. De arbejdsløse medlemmer kan modtage dagpenge og er dermed forsikret økonomisk, hvis de skulle være så uheldige at miste deres job. Dette er blot en blandt mange andre ydelser, som bliver tilbudt, hvis man mister sit job. Derudover skal der efter loven tilbydes vejledningssamtaler og hjælp til at få personer tilbage på jobmarkedet. Alt dette bliver tilbudt af de mange forskellige A-kasser, men hvordan kan du så finde ud af, hvilken en der er den rette for dig? Et af de første spørgsmål, som du bør stille dig selv er, hvilken branche du arbejder inden for og hvor meget hjælp, du forventer at behøve at få.

Prisen varierer de forskellige A-kasser imellem, men ikke nødvendigvis kvaliteten

Der er stor forskel på de forskellige, hvad de forskellige kan tilbyde. Mange giver dig muligheden for at blive meldt ind i en fagforening på samme tid. En stor andel kan man blive medlem af, uanset hvilken branche man arbejder i og med hvilket job. Der er dog nogle, der specialiserer sig inden for særlige brancher (læs mere her). Dette kan være for eksempel industri eller HR, marketing og økonomi. Her afhænger det igen af, hvad du som person forventer at få ud af dit medlemskab. Det er vigtigt, at du finde én, hvor medlemstilfredsheden er høj, hvis du tænker dig at gøre brug af deres tilbud. Det er måske muligt at finde en billigere en, men dette går selvfølgelig ofte udover kvaliteten og den service, der bliver givet.

Det kan være en fordel at melde sig ind i en A-kasse som f.eks. Min A-kasse, hvis medlemmer tilhører samme faggruppe som en selv. Ved at gøre dette får man ofte en bedre pris på sit medlemskab og en mere kvalificeret rådgivning, da der er større kendskab til branchen samt dens love og regler. Dette sikrer dig den bedste pris og den bedste rådgivning i tilfælde af en opsigelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *