udvikling af unge

Find det helt rette opholdssted for unge til en, som du har kær

Familien er rigtig vigtig for langt de fleste mennesker. Derfor kan det også være rigtig svært og gøre meget ondt, hvis familien af den ene eller den anden grund ikke kan bo samlet. Det kan eksempelvis være i tilfælde af, at forældrene ikke længere ønsker at leve sammen. En skilsmisse bryder i langt de fleste tilfælde op i familien og danner en helt ny struktur og nye mønstre i den måde, hvorpå man er sammen. Det kan især være svært for familiens børn at finde sig til rette i de nye omgivelser. Det behøver dog ikke kun være i sådanne tilfælde, at man kan have en splittet familie. Det kan nemlig også være tilfældet, at et af familiens børn ikke kan bo i hjemmet. Der kan være rigtig mange forskellige grunde til at blive anbragt udenfor hjemmet, og det er ikke kun svært for det barn, som ikke længere skal bo i hjemmet.

Det kan eksempelvis være børn og unge med svage psykiske lidelser, som har brug for et bosted. Det kan også være, at barnet lider af ADHD i en sådan grad, at der er brug for støtte og anbringelse. En helt tredje grund til at blive anbragt kunne være en kriminel baggrund, hvor barnet som meget ungt har været indblandet i nogle ting. Her kan et ophold på et bosted med andre unge, som også har problemer, være med til at hjælpe det pågældende barn væk fra den kriminelle løbebane. Det gælder om at sætte ind så tidligt som muligt. Hvis man står i den situation, at et familiemedlem skal anbringes på et bosted, så vil dette påvirke alle familiemedlemmer. Derfor er det også rigtig vigtigt, at man finder et opholdssted for unge, som man er tryg ved.

Der skabes nye og gode relationer på et opholdssted for unge

Det helt særlige ved at blive anbragt på et opholdssted for unge mennesker er, at man befinder sig blandt andre i samme situation. Selvom børnene har vidt forskellige baggrunde og meget forskellige problemer, så ved de alle sammen, hvordan det er at have det svært. Mange af dem vil også kunne nikke genkendende til følelses af at føle sig anderledes end andre unge. På opholdsstedet kan man knytte nye venskaber og føle en ny form for fællesskab og støtte.

Et godt opholdssted for unge i dit nærområde

Hvis man har behov for at høre mere om opholdssteder for børn og unge, så skal man kontakte et bosted i det område, hvor man bor. Er man eksempelvis bosat i Viborg, så vil der være gode muligheder for at blive informeret om en eventuel anbringelse. Denne vil typisk foregå i Mariager, hvor der er et opholdssted for børn og unge i alderen 12-18 år. Der vil typisk være mulighed for at komme ud og se stedet, så man kan mærke stemningen og møde personalet. Både i og omkring Viborg og Mariager er der gode og natur skønne omgivelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *